Loader Image
Get social with us!

“Teddy Bear Hospital” este un Proiect de Sănătate Publică adresat copiilor între 3 şi 8 ani, scopul său fiind învingerea fricii copiilor vis-a-vis de medic şi spital. De asemenea este o buna oportunitate pentru studenţii la medicină, unii dintre ei, viitori medici pediatri, de a lucra cu copiii.
Micii pacienţi sunt brusc introduşi într-un mediu spitalicesc. Acesta este deseori un inconvenient pentru ei sau este uneori asociată chiar cu examinări şi tratamente, deci, din perspectiva lor, cu durerea. Copiii sunt mai speriaţi decât adulţii atunci când trebuie să viziteze medicul deoarece, la fel ca şi întunericul, necunoscutul este înspăimântător.
Proiectul “Teddy Bear Hospital” se desfăşoara într-o atmosfera plăcutăşi prietenoasă, încearcă să familiarizeze copiii cu ideea de spital sau cabinetul pediatrului.
În această situaţie copiii sunt părinţii ursuleţilor sau jucăriilor lor preferate. Studenţii de la medicina joacă rolul doctorilor Teddy ce examinează, dau tratament şi îi învaţă reguli de igienă, alimentaţie, compotamente de risc pentru sănătate,notiuni de baza despre corpul umanşi multe altele. Este totuşi important să nu se lucreze cu propria boală a copilului.
Cronologia de desfasurare a activitatilor este:
• Medicină elementara
• Igiena personală
• Activitate şi odihnă
• Sănătatea alimentaţiei
• Accidente, violenţă, abuz fizic
Spitalul Teddy Bear poate fi amenajat în diverse locaţii (un cort colorat în centrul oraşului, în sălile de sport ale şcolilor, în holul grădiniţei). Grădiniţele din oras vor fi invitate să viziteze spitalul, acesta fiind deschis şi vizitei copiilor însoţiţi de părinţii lor. De obicei într-un Spital Teddy Bear pot fi examinaţi în două zile 400 de copii cu jucăriile lor.
Înainte de vizita în Spitalul Teddy Bear, persoane specializate trebuie să discute cu copii despre ideea de “a fi bolnav”, spital şi doctori. Copiii trebuie să îşi imagineze boli pentru jucăriile lor, urmând a fi tratate în Spitalul Teddy Bear.
Activitatea voluntarilor Teddy Bear Hospital ,din timpul anului se concentreaza, în cea mai mare măsură ,pe acest lucru. Pe data de 1 iunie a fiecărui an, se amenajează un spital pentru jucării, de preferat într-un parc, grădiniţele fiind invitate să-l viziteze, copiii având chiar şansa de a vedea de aproape o maşină de ambulanţă.
Odată intraţi în spitalul nostru vesel, copiii explică istoricul bolii jucăriei lor unui doctor Teddy. Împreună ei fac anamneza, după care doctorul Teddy face un “examen fizic” (palpare, auscultare) şi alte explorări (radiografie). Majoritatea jucăriilor au câte un membru fracturat. După analize pacientul primeşte tratament medical. Noi practicăm doar tratamente non-invazive cu plasturi şi bandaje. În final doctorul Teddy scrie o reţetăşi copilul primeşte “medicamente” dulciuri din Farmacia TBH.

Detalii
  • Data: 11 Apr 2017

  • Autor: OSM Cluj

  • Categorie :

  • Coordonator: Dohi Beata

  • Email: dohibeata@yahoo.com

  • Telefon: +40748855941