Loader Image
Get social with us!

Clubul de semiologie este un cerc studenţesc din cadrul Facultăţii de Medicină “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca înființat în 2013, sub coordonarea șef lucrări dr. Olga Orășan.
Majoritatea membrilor clubului sunt în anul III, când încep să lucreze la construcţia unui diagnostic folosind termenii semiologici recent învăţaţi.
Fiecare semn şi simptom reprezintă un mic cub, cu care studenţii medicinişti se joacă în încercarea de a asambla un cub tot mai mare, care simbolizează diagnosticul. Sub îndrumarea unui cadru didactic, studenţii reuşesc să stabilească diagnostice tot mai complexe în paralel cu îmbogăţirea bagajul lor ştiinţific. De fapt titlul “CIub de semiologie” est un joc vizual de cuvinte, reprezentând primul cub, de semiologie, în construcţia viitoarelor diagnostice.
Activitatea principală a clubului constă în analiza semiologică atentă a unor pacienţi cu o bogăţie de semne şi simptome ale unor afecţiuni diverse şi complexe: dermatologice, cardiologice, infecţioase, gastroenterologice, pulmonare, renale şi hematologice.
Ne-am propus, de la început, să exersăm prezentarea de caz încă din anul III, sub îndrumare atentă şi în spirit de echipă, adăugând judecata clinică cunoştinţelor semiologice recent dobândite.
Bilunar, în amfiteatrul Clinicii Medicală IV, membrii clubului prezentă cazurile în faţa colegilor lor.
Încurajăm prezentarea lucrărilor sub formă de poster la congresele studenţești sau sub formă de articole în The Journal of the Semiology Club http://www.jsemiology.ro/

Detalii