Project Description

TransMed este un proiect de schimburi interuniversitare care constă în o saptamana de schimb de experienţă între universităţi. La acest schimb pot participa facultăţile de Medicină Generală

(secţiile romană, engleză, franceză), BFK, Asistenţă Medicală din Romania şi Chişinău:

 • Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemitanu” Chișinau,
 • Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca,
 • Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova,
 • Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T.Popa” Iași,
 • Facultatea de Medicină și Farmacie a Universitații din Oradea,
 • Facultatea de Medicină “Victor Papilian” a Universitatii “Lucian Blaga” Sibiu,
 • Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș,
 • Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara,
 • Facultatea de Medicină și Farmacie a Universitații “Dunarea de Jos” Galați,
 • Facultatea de Medicină a Universitații Transilvania Brașov.
 • Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București.

TransMed este un proiect care uneşte studenţii medicinişti din ţară şi din Chişinău într-un singur centru, astfel aşteptăm la Cluj tinerii dornici de a avea experienţe noi. Rolul nostru, a organizatorilor şi a voluntarilor, este de a le lăsa participanţilor amintiri plăcute, astfel încât să-şi dorească să revină în Cluj. În acest scop, dorim să promovăm universitatea ca şi centru de excelenţă în învăţământul superior medical, profesionalismul cadrelor didactice de la UMF „Iuliu Haţieganu”, implicarea şi buna organizare a voluntarilor OSM şi bineînţeles, obiectivele culturale şi  de entertainment ale oraşului Cluj-Napoca.

Proiectul se desfăşoară pe parcursul unei săptămâni pe semestru în care se realizează noi legături între universităţile de medicină din ţară. Deschiderea proiectului are loc duminica, intr-un amfiteatru din incinta UMF, în care participanţii primesc informaţii utile cu privire la programul săptămânii ce urmează, orare, recomandări de localuri şi o mapă cu actele care atestă că pot participa la cursurile şi stagiile din anii de studiu în care sunt înmatriculaţi, şi nu în ultimul rând, se cunosc cu persoanele de contact, între ei prin intermediul unui training de team building. În ziua de luni se va organiza un Treasure Hunt, în care participanţii au ocazia să descopere frumuseţile oraşului prin competiţie şi prin aplicarea skills-urilor învăţate la training. Seara va continua cu program social. Marţi este ziua potrivită pentru  workshopuri în parteneriat cu Societatea Studenţească de Chirurgie din România(SSCR) şi Serviciul Mobil de Urgenţe, Reanimare şi Descarcerare(SMURD), Cercul de Gastroenterologie şi Endoscopie Digestivă, iar

apoi pentru eliberarea de stres, organizăm o seară de karaoke. Miercuri este ziua dedicată trainingurilor, apoi participanţii vor avea ocazia să se relaxeze la o seară de opera/teatru, apoi la un quiz night. Joi se organizează excursii in zonele turistice ale Clujului, iar mai târziu, programul social este completat de o petrecere TransMed. Vineri acordăm diplome participanţilor şi le oferim cadouri pentru a-şi aminti mereu de această experienţă.

TransMed este un bun prilej de a îmbina utilul cu plăcutul, de a căpăta experienţă, astfel încât să se creeze noi prietenii şi legături strânse între universităţile din ţară.