Project Description

Proiectul „Schimburi Internaționale” promovează schimburile studențești atât pe practică medicală (SCOPE – Standing Committee on Professional Exchange), cât și pe cercetare medicală (SCORE – Standing Committee on Research Exchange), cu durată de o lună, pe timpul verii.

Echipa noastră își desfășoară principala activitate pe timpul verii, asigurându-se că studenții internaționali care ajung în centrul nostru beneficiază nu numai de activitatea medicală, ci și de un program social diversificat și de o înțelegere a culturii românești printr-un scurt training (UAT – Upon-Arrival Training). Programul constă în activități interculturale, excursii locale și naționale. Prin modul în care ne prezentăm vrem să le oferim ocazia de a descoperi spiritul clujean și românesc, de a cunoaște cultura românească și, nu în ultimul rând, de a lega prietenii frumoase și de durată.

Totodată, activitățile din timpul anului universitar se centrează pe coagularea unei echipe unite, în cadrul căreia membrii pot comunica eficient, se ajută reciproc și sunt nu numai colegi, ci și prieteni. Acest scop vrem să îl atingem prin traininguri și diferite activități de teambuilding.

De asemenea, ne concentrăm și asupra studenților Erasmus care vin în Univeristatea noastră, pregătindu-le în fiecare semestru un Intro Week, cu activități precum cină tradițională, seară la filarmonică, excursie la Salina Turda, petreceri.

O altă direcție a proiectului este aceea de a facilita trimiterea studenților noștri către alte centre internaționale cu care s-au semnat contracte și pregătirea integrării acestora în noile norme culturale printr-un PDT (Pre-Departure Training). Stagiile se desfășoară pe timpul verii și au durata de o lună.