Fondată în anul 1990, Organizația Studenților Mediciniști din Cluj – OSM apără și reprezintă drepturile și interesele studenților Facultății de Medicină Cluj-Napoca de mai bine de 25 de ani fiind prima organizație a studenților mediciniști din România. Creată cu scopul de a mijloci în mod legal dialogul dintre studenți și forul academic universitar, aceasta a contribuit semnificativ la îmbunătățirea vieții studențești atât din punct de vedere al actului didactic (prin implementarea platformei de feedback didactic), cât și pe plan social (supervizând îndeaproape distribuirea locurilor în cămine, a taberelor de vară și multe altele pe care vă invităm să le descoperiți pe această pagină).

Pe lângă toate acestea, OSM reprezintă nevoile studentului medicinist clujean atât la nivel național din anul 1994, prin prisma Federației Asociațiilor Studenților Mediciniști din România – FASMR fiind, de altfel, unui dintre membrii fondatorii ai acesteia. Prin intermediul FASMR poziția studenților mediciniști români este reprezentată și la nivel internațional la nivelul International Federation of Medical Students’ Associations – IFMSA.

O consecință firească a dinamismului tineresc, al elanului, al setei de viață și al dorinței de a face bine fără a face rău („Primum non nocere” fiind principiul etic de căpătâi al studenților mediciniști) este apariția proiectelor de voluntariat din cadrul organizației. Împărțite în cinci departamente, respectând modelul sugerat de IFMSA și despre care puteți afla mai multe consultând organigrama, proiectele de voluntariat au ca scop desfășurarea de activități ce au ca grup țintă atât publicul larg cât și studenții.